En osteelskers guide til den smukkeste brie og blå ost i verden
Alle Artikler

En osteelskers guide til den smukkeste brie og blå ost i verden

Ost er et fødevareprodukt, der har eksisteret i århundreder. Det er lavet ved at koagulere mælk og derefter si det til en fast masse. Ost kan klassificeres i mange typer ost baseret på den anvendte animalske mælk, typen af ostemasse og lagringsprocessen.

Den mest almindelige type ost er komælksost, som fremstilles ved at tilsætte osteløbe til frisk mælk for at adskille de faste stoffer fra væskerne. De faste stoffer forarbejdes derefter til en række forskellige oste.

Du kan læse meget mere om Camembert er en utrolig lækker ost her.

En blåskimmelost dannes, når Penicillium roqueforti-forme introduceres til brie eller en anden blød hvidskåret ost som Camembert eller Roquefort, hvilket giver den dens karakteristiske blå årer og smag. Blå oste er normalt overtrukket med et lag voks eller olie for at beskytte mod skimmelvækst og bakterier

Hvad er Brie Ost, og hvordan bedømmer du kvaliteten af en Brie?

Brieost er en blød ost med en fløjlsagtig og smøragtig konsistens. Den er lavet af komælk og har en cremet hvid skorpe. Smagen af Brie er delikat, let sødlig og nøddeagtig.

Du kan læse meget mere om skøn ost fra mange lande her.

Brie Cheese bedømmes ud fra dens udseende, aroma, smag, tekstur og konsistens. Hvis den har den rigtige mængde fugt, vil den være blød at røre ved, men ikke for våd eller for tør. Den skal have en appetitlig aroma, der kan variere fra mild til intens afhængig af, hvor længe Brien har været lagret. Smagen skal være let sødlig med en nøddeagtig finish, mens konsistensen kan variere fra glat til smuldrende afhængig af, hvor meget fugt der gik tabt under ældningsprocessen.

Typer af bries og deres unikke egenskaber

Breezes er en type ost, der produceres i Holland. De er lavet af fåremælk og har en karakteristisk smag.

Der er tre forskellige typer brise:

– Boerenbreeze som er lavet med upasteuriseret mælk og har en skarp, salt smag.

– Modnet Breeze, som har været lagret i mindst 14 måneder og har en sød, nøddeagtig smag.

– Young Breeze som er lagret i mindre end 14 måneder og har en mildere smag.

Blue Cheese – Den cremede og sprøde konge af oste

Det første, der kommer til at tænke på, når du tænker på blåskimmelost, er den cremede, rige og salte smag. Du kan finde det i forskellige smage og teksturer.

Blåskimmelost er et mejeriprodukt fremstillet af komælk. Den har en karakteristisk muggen lugt og en skarp, salt smag. Det er også kendt som Roquefort eller Stilton ost, afhængigt af den region, den blev produceret i.

Hvorfor du ikke bør dømme en ost efter dens etiket

Nogle gange er den smukkeste ost ikke den bedste.

Konklusionen på denne artikel er, at du ikke skal bedømme en ost efter dens etiket. Det betyder, at du ikke bør bedømme en ost efter dens land, region eller endda type, fordi nogle gange er den smukkeste ost ikke altid den bedste.

Kommentarer lukket til En osteelskers guide til den smukkeste brie og blå ost i verden

Registreringsnummer DK-37 40 77 39