Tidszoner i USA: En kortfattet oversigt over forskellige tidszoner i Amerika
Alle Artikler

Tidszoner i USA: En kortfattet oversigt over forskellige tidszoner i Amerika

Der er i øjeblikket 18 forskellige tidszoner i USA. Disse 18 tidszoner er opdelt i fire regioner: Eastern, Central, Mountain og Pacific.

Den østlige tidszone er den mest folkerige region af alle tidszoner i Amerika. Det dækker den østligste del af Canada og de østligste dele af USA. Den centrale tidszone er placeret i både Canada og Amerika, og den strækker sig fra Texas til Manitoba i Canada og fra Indiana til Minnesota i Amerika. Mountain Time Zone er placeret på begge sider af Rocky Mountains og omfatter stater som Colorado, Arizona, Montana, Wyoming, Utah, Idaho, Nevada, Oregon og New Mexico. Endelig har vi Pacific Time zone, som dækker Alaska såvel som stater som Californien, Washington State eller Oregon.

Hvad er tidszoner, og hvorfor har vi dem?

Tidszoner bruges til at sikre, at solen er i samme position på samme tidspunkt på dagen på tværs af et land eller kontinent. Dette er vigtigt, fordi det giver folk mulighed for at bruge ure og ure til at holde styr på, hvad klokken er.

En tidszone er et område på Jorden, der har en ensartet standardtid, normalt med reference til Coordinated Universal Time (UTC).

Eastern Standard Time

Eastern Standard Time (EST) er en tidszone i USA, Canada og mange andre lande.

Eastern Standard Time er 5 timer efter Coordinated Universal Time (UTC). Det observeres i det østlige USA og Canada under standardtid og på nogle af de caribiske øer.

Central Standard Time

Central Standard Time er en forkortelse for Central Time Zone i USA. Det strækker sig fra den canadiske grænse i nord til den mexicanske grænse i syd.

Det er ofte forkortet som CST, men det er også kendt som Central Daylight Time (CDT), når det observeres om sommeren, og Central Standard Time (CST), når det observeres om vinteren.

Mountain Standard

Mountain Standard Time er 8 timer efter Greenwich Mean Time (GMT-8).

Mountain Standard Time er 8 timer efter Greenwich Mean Time (GMT-8).

Alaska Daylight Savings Time

Alaska sommertid observeres i den amerikanske delstat Alaska fra den første søndag i april til den sidste søndag i oktober.

– Tidszonen for Alaska sommertid er UTC-8.

Hvornår kom de første tidszoner i Amerika på plads?

De første tidszoner i Amerika kom på plads, da jernbanerne blev bygget. Jernbanerne blev bygget for at skabe en standardiseret tid i hele landet, og det var nødvendigt for dem at have bestemte tidspunkter for afgang og ankomst af tog.

De første tidszoner kom på plads i 1883, da jernbanerne blev bygget. Jernbanerne blev bygget for at skabe en standardiseret tid i hele landet, og det var nødvendigt for dem at have bestemte tidspunkter for afgang og ankomst af tog.

Kommentarer lukket til Tidszoner i USA: En kortfattet oversigt over forskellige tidszoner i Amerika

Registreringsnummer DK-37 40 77 39